Na zámku v Českém Krumlově šijí roušky

V šicí dílnu se v těchto dnech proměnilo zázemí českokrumlovského zámku, který je kvůli koronaviru uzavřený. Zdejší zaměstnanci se už během minulého týdne pustili do šití ochranných roušek. Jimi zásobí nejenom zámecký personál, ale i kolegy ze zámku Vimperk a další veřejné instituce.

Od pondělí zejí město i nádvoří zámku v Českém Krumlově prázdnotou. Zaměstnanci zámku však nesedí s rukama v klíně, ale pokračují v přípravě areálu na sezonu. Pracovní skupiny se věnují výsadbě v zámecké zahradě, odstraňují zimní bednění ze soch, kašen a fontán, ošetřují dřevěné lavičky a koše, uklízí v interiérech zámku.

Pět zručných zaměstnankyň se vedle svých pracovních povinností každé odpoledne věnuje i šití textilních bavlněných roušek. Vypracovaly si střih, zajistily materiál a pro urychlení práce si rozdělily jednotlivé výrobní postupy. Vyrobí tak zhruba 50 kusů roušek denně. Ty jsou určené nejenom pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky, ale i pro všechny pracovníky působící na zámku, jako jsou ochranka, pracovníci na stavbách nebo dodavatelé.

Svoji solidaritu zaměstnanci zámku v Českém Krumlově vyjádřili také tím, že roušky ušili i pro kolegy ze zámku ve Vimperku a Policii ČR. Svou výrobní kapacitu v dalších dnech nabídnou pro potřeby města Český Krumlov.